Activitati

Activitati cultural - misionare

În fiecare  an , de mai bine de jumătate de veac, Parohia a organizat pentru românii veniţi din Basarabia, cu prilejul slujbelor religioase din 2 februarie (Întâmpinarea Domnului) şi 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului în Biserică), slujbe de comemorare şi cinstire a personalităţilor şi absolvenţilor Şcolii Eparhiale de fete din Chişinau şi ai Seminarului Teologic din acelaşi oraş, manifestări continuate şi în prezent.

În cadrul parohiei există o mică bibliotecă ce cuprinde diverse volume de literatură teologică, istorică şi beletristică.

Periodic, în zilele de miercuri şi vineri seara, după slujbele de Acatist, sunt  invitaţi diferiţi teologi şi personalităţi ale vieţii culturale şi au loc discuţii cu credincioşii participanţi pe diverse teme pornind de la subiecte de actualitate bisericească, socială şi culturală.

Preotul Paroh este membru al Coralei “Sfântul Apostol Andrei” a preoţilor din Capitală.

Preotul Coslujitor  care este şi cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, organizează în cadrul parohiei diverse conferinţe pe teme cultural-religioase la care iau parte în mod special tineri studenţi de la diferite Facultăţi.

În fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, Parohia noastră ia parte la evenimentul Cultural-Religios organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Parohia “Icoanei” în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Parohia organizează pelerinaje la Sfintele Mănăstiri din ţară.

Parohia a fost implicată în proiectul “Hristos împărtăşit copiilor” şi va continua să se implice şi în proiectul catehetic “Alege Şcoala”, finanţat de Uniunea Europeană şi care are drept obiectiv catehizarea copiilor şi prevenirea abandonului şcolar.

Activitati social - filantropice

Parohia sprijină lunar familiile mai sărace din cuprinsul ei, cu ajutoare constând în alimente, îmbrăcăminte, bani şi medicamente.

Tot lunar, parohia, prin Comitetul Parohial, cercetează unele Cămine de bătrâni (Complexul social Odăi Străuleşti, Spitalul Cămin nr. 10 şi altele).

De asemeni,  periodic, Parohia noastră organizează colecte de cărţi, odoare şi bani, pentru parohiile mai sărace din mediul rural.

Parohia sprijină cu bursă un elev seminarist.

Parohia a oferit sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la clădirea Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pentru oganizarea unor evenimente şi manifestări culturale, muzicale şi religioase (concursuri şi olimpiade şcolare de muzică corală, editări de CD-uri)